vartagonisten, wikipedia.

Vartagonisten

De vartagonisten of vartagoniërs ( de eerste benaming is de correcte vertaling van Vartagonaria, de wetenschappelijke naam van de groep) vormen een mensengroep, behorend tot de Homo sapiens (Latijn: verstandige of wijze mens) is een tweevoetige primatensoort uit de familie Hominidae.

Vartagonisten ontstonden ongeveer 3 jaar geleden in Oost-Vlaanderen (streek van Aalter), als afsplitsing binnen de ruimere groep van de boomverzorgers. De eerste vartagonist was een eerder kleine krachtige persoon met een ijzersterke drang om een positieve verandering van mentaliteit teweeg te brengen onder de mensengroep Homo sapiens. Meer specifiek in hun omgang en kijk ten aanzien van bomen, een andere belangrijke levensvorm op aarde. Al snel begon deze soort zich verder te ontwikkelen. Het is niet ondenkbaar dat deze soort – de vartagonisten - binnen een tiental jaren zal gaan domineren voor de komende 100 jaar.

Ondertussen zijn er al sterk verbeterde inzichten verworven over hun verwantschappen, bouw en levenswijze. Ze houden er unieke eigenschappen op na waardoor ze hun liefde voor bomen koppelen aan een hoog-technische kennis in combinatie met een sterke menselijke interactie die hen in staat stelt om hun klanten van het allerbeste te voorzien. De bereidwilligheid om hun klanten van het beste te voorzien en hun tomeloze motivatie is ongekend.  Ondanks de tot nog toe beperkte vormenrijkdom aan vartagonisten is het moeilijk typische eigenschappen van de groep aan te geven. Niet een bepaald kenmerk maakt een mens tot een vartagonisten maar het feit dat hij van de eerste vartagonist afstamt. Behalve de eerste kleine vartagonist zijn er ook heel grote, sterk behaarde of extreem sportieve exemplaren.  

Er werden archieven gevonden met een soort van leefcode van de vartagonisten:

  1.      Doe altijd meer dan verwacht, mensen en bomen houden ervan
  2.      Probeer nieuwe dingen
  3.      Leer andere vartagonisten wat jij weet
  4.      Maak van je hobby je werk en omgekeerd
  5.      Neem pauze
  6.      Wees creatief en vindt uit
  7.      Inspireer jezelf
  8.      Hou van wat je doet, of vertrek