Onderzoek

Gaat uw boom zienderogen achteruit?
Vertoont uw boom kenmerken van een ziekte of plaag?

Stormschade, stabiliteitsproblemen, zwakke takken of aanwezige paddenstoelen, dood hout, bladverlies... het zijn tekenen dat er waarschijnlijk iets aan de hand is.

Oorzaak en gevolg

Er bestaan veel oorzaken die tot de conditievermindering van uw boom kunnen leiden. Alleen wanneer de oorzaak gekend is, kan er correct en doeltreffend ingegrepen worden. Zo gebeuren ook geen overbodige behandelingen.

Vartago maakt gebruik van verschillende technieken en analyses om te achterhalen waar en waarom het fout loopt met uw bomen.

Boomfitanalyse
Dankzij onze boomfitanalyse  krijgt u een gedetailleerde diagnose en passend advies zodat u een juiste beslissing kan nemen.

 

Picus Tomograaf
Als de boomfitanalyse niet het gewenste resultaat oplevert of de oorzaak nog niet kon blootleggen, dan biedt de picus tomograaf  of geluidsscan nog meer inzichten.

 

ERT of Electric Resistance Tomografie

ERT is een nieuwe techniek die dient als aanvulling op de picus tomograaf. In plaats van met geluidsgolven te werken, stuurt ERT elektrische stroom door de boom.

 

Profielkuilen

Soms is dieper graven de boodschap. Door het graven van een kuil worden inzichten verkregen over de plaatselijke toestand van de bodem. De verworven inzichten zorgen voor een beter begrip en juist advies.

Meer info?

Expertise troef
Vartago werkt uitsluitend met gediplomeerde European Treeworkers.

U krijgt een uitgebreide, schriftelijke toelichting over de analyse met bijhorend correct advies.

Maak hier uw afspraak of contacteer ons voor meer vrijblijvende informatie op het nummer +32 51 62 44 47