Treebox HP - technische fichesTreebox HP + Permavoid Sandwich Constructie

 

 Treebox HP

De Treebox HP is een eenvoudig modulair systeem die aangepast kan worden aan iedere site. Het bestaat uit betonnen kruisen die de dragers zijn voor de betonnen platen. De Treebox kan in lengte en breedte aangepast worden zoals gewenst. Eén of meerdere betonnen platen (afhankelijk van de grootte van de uitvoering) worden voorzien van een boomsparing, zodat de bomen daar aangeplant kunnen worden. Dit moet vooraf meegedeeld worden. 

De ondergrond (onder de treebox) is van minder belang, die moet allen voldoende aangedrukt zijn om geen verzakking te kijrgen. Meestal is dit reeds in orde doordat er vroeger ook een weg gelegen was. Wat wel van belang is dat het grondwaterpeil in orde is. Eventueel kan er gebufferd worden met drainagezand. 

Om de waterstand en alle mogelijkheden te bepalen, komen wij graag bij u langs om alles samen te bespreken. 

Technische fiche Treebox HP, 1

Technische fiche Treebox HP, 2

 

 Permavoid® Units

De Treebox HP wordt omgeven door Permavoid® wanden die in open verbinding staan met de omgeving. Deze laten geen wortels door, maar wel zuurstof en water, zodat de ondergrondse huishouding optimaal blijft. 

Technische fiche Permavoid® Units

Verder uitleg over het gebruik van de Permavoid® Units vindt u hier. 

 

  Bomengrond

De aan te brengen bomengrond kan qua minerale voorraad aan voedingsstoffen, beschikbaar water, zuurstofhuishouding, zuurstegraag en nuttige micro-organismen, 100% gericht op de boom. Dit tot tegenstelling met het bomenzand of bomengranulaat dat er vooral voor zorgt dat de bodem (en dus de wortelzone) niet samengedrukt wordt.

In de Treebox HP wordt het bomengrond aangebracht. De natuurlijke zetting van het bomengrond zal ervoor zorgen dat er een luchtlaag ontstaat voor de goede zuurstof-huishouding. 

 

Elke Treebox HP is uniek in uitvoering, inrichting en prijs. Neem daarom contact met ons op om uw wensen te bespreken. Indien u reeds in de ontwikkelfase van een project rekening houdt met de Treebox HP, kan elke ondergrondse situatie e.d. goed worden ingericht. 

 Neem hier contact of bel ons onmiddellijk op 051 62 44 47