Treebox HP (high performance)

De Treebox HP zorgt dat de beschikbare ondergrondse ruimte volledig kan ingericht worden volgens de noden van de boom. Het systeem heeft een open structuur van ademende wanden en behoudt op ieder nieuveau de natuurlijk processen van water en zuurstofhuishouding. 

                               

 

De Treebox HP doet sinds 2003 zijn werk onder de zwaarste verkeersbelasting en is niet onderhevig aan slijtage. Bij reconstructie kan de Treebox opnieuw gebruikt worden doordat hij een modulaire opbouw kent. 

 De draaglast tot verkeersklasse 60 vormt geen enkel probleem. Ook bomen die moeilijk enige verharding verdragen, kunnen met behulp van de Treebox moeiteloos uitgroeien tot volwassen bomen. 

 De aan te brengen grond kan 100% aangepast worden aan de soort boom. Iedere boom is dus geschikt om te planten in een Treebox. Boomsoorten die een sterk afwijkende zuurtegraad nodig hebben, zijn dus ook moeiteloos aan te planten in de Treebox, de grond wordt eenvoudigweg aangepast in de constructie. Via de inspectieputten die in de Treebox HP geplaatst kunnen worden kan de grond gecontroleerd en eventueel verrijkt worden. 

 De water -en zuurstofhuishouding zijn ook prima in stand te houden dankzij de doorlatende zijwanden. 

 De ligging van kabels en leiding vormt geen enkel probleem. Door het modulair systeem kan de treebox HP op iedere site aangepast worden naar de noden. 

 Ook bij bestaande bomen kent de Treebox zijn voordelen. Omdat iedere boom en situatie anders is, adviseren wij om steeds een vooronderzoek uit te voeren om te beoordelen of de bomen nog in goede conditie zijn. Er wordt ook onderzocht of er voldoende doorwortelbare ruimte beschikbaar is en of de grond voldoende kwaliteit heeft om te hergebruiken. Eens de situatie in kaart werd gebracht, bekijken wij graag samen met u wat de beste oplossing is. 

De module wordt na het zuigen van de grondpijlers over het bestaande wortelpakket geplaatst. Verder rond de boom wordt de standaard constructie opgezet. 

 

Neem hier contact of bel ons onmiddellijk op 051 62 44 47