Permavoid® Sandwich Constructie (PSC)

Opbouw Permavoid Sandwich Constructie Permavoid® Sandwich Constructie 150 mm

Deze constructie van 150 mm hoog is speciaal ontwikkeld voor groeiplaatsen die te maken hebben met intensieve verkeersbelasting. De Permavoid® 150 geeft bomen een optimale hoeveelheid kuub aan groeiruimte.

Productfiche Permavoid® Units 150 mm

 Permavoid® Sandwich Constructie 85 mm

De Permavoid® Units van 85 mm hoogte zijn ontstaan voor bomen die reeds aangeplant zijn, maar die de weg rondom reeds opdrukken. Met haar minimale hoogte biedt Permavoid® 85 goede bescherming, beluchting en drukverdeling. Door een minimale wegname op een gecontroleerde manier van wortels is het mogelijk om de boom terug een goede groeiplaats te geven. De grond om de boomstam en tussen de wortels kan worden weggezogen en aangevuld met voedingrijke grond of ééntoppig bomenzand van TGS. Hierop wordt vervolgens de Permavoid® 85 aangelegd.

Productfiche Permavoid® Units 85 mm

 

Het gebruik van de Textieldoeken Enkagrid en Permatex

Wapeningstextiel SW/TRC 30

Dit is het wapeningstextiel voor onder de Permavoid® Sandwich Constructie. Het wordt op het bomenzand of bomengranulaat geplaatst en wordt om de Permavoid®  heen geplooid. 

Technische fiche Enkagrid

 Permatex 300

Dit stevige non-woven geotextiel passen wij toe op de Permavoid® Units . Het geotextiel kan ook als scheidingsdoek tussen grindsoorten worden toegepast. Het is vanzelfsprekend wel water- en zuurstofdoorlatend.

Technische fiche Permatex 300

 

Neem hier contact of bel ons onmiddellijk op 051 62 44 47