Piddler-Boom irrigatie systeem

Uitdroging blijft een van de grootste oorzaken van sterfte bij aangeplante bomen tijdens de eerste jaren. Water is van levensbelang voor de groei en de duurzaamheid van de boom. Een tekort aan regelmatige bewatering in de vroege jaren, zal zonder twijfel onherstelbare schade toebrengen aan de boom. 

Als algemene regel (dit is steeds soort-afhankelijk!) kan je stellen dat tijdens de zomerperiode heeft een boom met een omtrek van 6 cm minstens 30 liter water per maand nodig. Een semi-volwassen boom, met een omtrek van 20 cm of meer, heeft 300 liter water pet maand nodig. Het is dan ook duidelijk dat er ook naar de bewatering voldoende aandacht moet gaan. 

Het Piddler irrigatie systeem zorgt voor een zeer efficiëntie afgifte van water en lucht, direct bij de wortels. Doordat de Piddler rondom de wortels ligt, zullen alle delen van de wortels voldoende water krijgen en zal er ook geen verspilling zijn van water. De tuinslang is er eenvoudig op aan te koppelen of u kan gebruik maken van een drukadamtor. 

      Piddler Irrigatiesysteem Platipus

Het systeem is eenvoudig en snel in elkaar te zetten en is voor iedere kluit toepasbaar. Het afdekkapje zorgt ervoor dat het systeem niet kan verstoppen. De iirigatie-strip doet tevens dienst als een wortelbarriëre, die de wortels naar beneden geleidt in het ideale groeiomgeving. 

Piddler Irrigatiesysteem Platipus             Piddler Irrigatiesysteem Platipus

Het Piddler-Boom irrigatie systeem kan ook worden gebruikt in rechte stroken bv. bij de aanplant van hagen en is ook ideaal voor op daktuinen. 

Voor meer uitleg, of advies over de toepassing helpen wij u graag verder. 

 Neem hier contact of bel ons onmiddellijk op 051 62 44 47