Het aanplanten van uw bomen

De juiste boom op de juiste plaats planten, kan heel wat problemen voorkomen. Te weinig licht in de woning, ziekten, overlast van insecten, slechte groei en zelfs het vroegtijdig afsterven met zijn bijkomende gevaren tot gevolg.

   De ideale groeilocatie scheppen

Bij het planten van je bomen houden we rekening met de standplaats, de bodemsoort, de beschikbare ruimte en de hoeveelheid zon die op de standplaats invalt.

Sommige locaties zijn van nature echter niet ideaal. Langs geasfalteerde wegen of parkings wordt een gezonde voedings-, zuurstof- en waterhuishouding verstoord. Zelfs dan slagen we er echter in om ondergronds de ideale groeiomstandigheden te scheppen met behulp van bomenzand, boomgranulaat, boombakken of het gebruik van de permavoid-toepassingen.

   Samenwerking met de beste kwekers

We halen je plantgoed uitsluitend bij de beste kwekers. Van den Berk uit Nederland en Calleplant uit Wetteren zijn onze vaste leveranciers. Vooraleer we ze planten controleren we je bomen bovendien een laatste keer op gebreken. Een boom die niet voldoet aan onze normen, keert onverbiddelijk terug naar de kweker.

    Groot of klein

Iedere boom, groot of klein krijgt door ons de beste zorgen. De bomen worden in samenspraak met u geplant met een bovengrondse of ondergrondse verankering zodat ze na een tijd niet schuin beginnen te groeien. Iedere boom kan ook opgevolgd worden zodat u er zich geen zorgen over hoeft te maken. 

Aanplant grote boom        

Maak een afspraak

 

Heeft u zelf een pracht exemplaar op de verkeerde plaats? 

Dan kan die boom misschien verplant worden. Vooraleer we overgaan tot de verplanting, voeren we eerst een onderzoek uit om zeker te zijn dat de verplanting wel haalbaar en betaalbaar is. De standplaats, wortelvolume, conditie en vitaliteit, ... van de boom bepalen immers veel. Samen met u worden de haalbaarheid en de te nemen stappen besproken. 

Heeft u een boom die moet verplant worden?

Neem contact op of bel naar +32(0)51 62 44 47