Het European Treeworker certificaat bewijst praktische en theoretische kennis over boomverzorging

Een European Treeworker is een boomverzorger die het ETW-certificaat heeft behaald. Dat kan enkel als hij tijdens praktische en theoretische proeven zijn kennis van de boomverzorging kan bewijzen. Het certificaat is een garantie dat de houder de kennis en de capaciteit heeft om bomen vakkundig aan te planten, te verzorgen, te snoeien, en als het niet anders kan, ook te ontmantelen en te vellen.

Het ETW-certificaat wordt uitgegeven door de European Arboricultural Council (EAC). Deze raad legt het niveau vast voor de boomverzorging in Europa.

Om het ETW-certificaat te kunnen behalen, wordt in België tweemaal per jaar een examen georganiseerd.

Tijdens het schriftelijke en het mondelinge deel wordt de biologische kennis getest, met onder meer: anatomie en fysiologie van de bomen; fysische, biologische en chemische eigenschappen van de bodem; wetgeving; … In de test Soortenkennis moet de kandidaat vijftien willekeurig gekozen soorten determineren.

De praktische proeven bestaan uit de verzorging van een boomkruin met behulp van de touwklimtechniek of met behulp van een hoogwerker. De twee simulaties bestaan uit het verklaren van boomverzorgingswerk in en om de boom.

Ieder onderdeel wordt beoordeeld door twee examinatoren. Het volledige examen staat onder toezicht van de EAC die daarvoor een supervisor afvaardigt.

Wat we voor uw bomen kunnen doen

Al onze medewerkers zijn gediplomeerde European Treeworkers. Hun kennis en expertise zorgt ervoor dat we tijdens een prospectiebezoek de oorzaak snel kunnen achterhalen.

Maak een afspraak of bel naar +32(0)51 62 44 47